KretaRejser.dk

- den lille rejseguide til alt om ferie på Kreta !
Restauranter-all-inclusive
Mad og Drikke

Bedste restauranter på Kreta..

Kreta har et virkeligt spændende lokalt spisekort for dem der gerne vil opleve noget af de bedste som det græske køkken kan tilbyde.

Idag vælger mange den nemme løsning og booker hotel på Kreta med All Inclusive, som meget vel kan være attraktivt for så er det hele jo med i pakken og de fleste hoteller tilbyder ud over mere nordeuropæiske retter selvfølgelig også specielle græsk-kretensiske specialiteter som tzatziki, moussaka og dolmadakia (vinblade fyldt med ris).

Kretiske specialiteter
Hver enkelt lokale egn på Krata har deres egne specielle kulinariske specialiteter.
På det østlige Kreta omkring byerne Iraklion og Agios Nikolaos er køkkenet særligt kendt for sine fiskeretter der som oftest næsten altid serveres grillet.

Restaurantoplevelsen vil ikke sjældent indebære at du selv vælger din fisk enten i kølemontre, på isfade i køkkenet eller direkte på et fald hen på bordet.

En god huskeregel når du skal vælge din fisk er altid at gå efter fisk med, fast kød, glinsende skind og klare øjne og vær opmærksom på at du som regel vil betale din fisk efter vægt.

En ande øst kretensisk specialitet er den særlige mandeldrik kaldet Sumáda der er lavet af knuste mandler og er virkeligt nærende. Især omkring byen Neápolis er denne drik særligt populær.
Taverna på Kreta
Nyd en lækker frokost på en af de lokale taverner..
På det vestlige Kreta særligt omkring Réthimnon fremstilles der stadig lækker os i hjemmene og der er et stort udvalg af spændende oste lige fra den hårde Graviéra (hullet ost) der er særligt velsmagende sammen med vindruer og vin til de mere bløde og forholdsvis milde oste såsom Manúri og Anthótiro.

Den bedste restaurant på Kreta..

Ja, hvordan finder man egentlig den bedste restaurant på Kreta ? spørger man på nettet, spørger man venner der tidligere har rejst på øen eller kigger man i Michelin-guiden ?

Svaret findes desværre ikke her men vi kan til gengæld godt love at grækerne sætter pris på et godt måltid og der er masser af gode restauranter på Kreta hvor både kvalitet i mad og indretning går op i en højere enhed.

Leder du efter det bedste og mest autentiske måltid mad så kan det være en god idé at lægge mærke til, hvem der sidder og spiser på restauranten. Hvis det primært er turister der sidder der er maden muligvis tilpasset og minder måske mest af alt om den mad der serveres på hotellet.

Hvis gæsterne derimod mestendels er grækere og fastboende, så er der som regel større sandsynlighed for at maden er lavet som kreterne foretrækker den, og for dig måske også en mere spændende oplevelse.