KretaRejser.dk

- den lille rejseguide til alt om rejser til Kreta !
Skærmbillede 2018-12-29 kl. 10.49.03

Kort over Kreta

Kreta er godt 260 km lang fra vest til øst og har en bredde på ca. 10-60 km. Selve kystlinien er 1050 km lang, så det siger næsten sig selv at øen har masser af spændende strande og bugter som indbyder til besøg fra de mange turister som hvert år besøger øen.

I nedenstående kan du se et kort over Kreta. Du kan zoome ind på billedet og få endnu mere detaljerede oplysninger om Kretas byer, vejnet og infrastruktur.
Kortet herover viser Kreta med de mest populære byer og områder markeret.

I den
vestlige del af øen finder vi Chania, med dens nærliggende Souda-bugt. Mod vest ligger også Kissamos og den maleriske by Palaiochora.

Centralt på kortet er Rethymnon, byen som er særligt kendt for sin velbevarede gamle bydel og venetianske arkitektur.
Det centrale Kreta, markeret som "Kriti" på kortet, er domineret af varierende terræn med bjerge, der danner øens rygrad. De større veje, som E75, der løber øst-vest gennem øen, er tydeligt markeret og forbinder de forskellige byer og regioner.

Mod
øst ser vi Heraklion, øens hovedstad og den største by, som er et knudepunkt for handel og kultur. Heraklion er også indgangen til det berømte arkæologiske sted, Knossos. Tæt på Heraklion er turiststederne Malia og Gazi.

Længere østpå er Agios Nikolaos, en malerisk kystby med en charmerende havn og Voulismeni-søen.

I den
sydøstlige ende af øen ligger Lerapetra, som grænser op til det Libyske Hav og er kendt for sit milde klima og landbrugsprodukter.

På den østligste spids finder vi Sitia, en fredelig havneby med en smuk strandpromenade.

Øens kystlinje er præget af både klippefyldte og sandfyldte strande, som tiltrækker turister fra hele verden. Kreta's landskab er en blanding af bjergkæder, frugtbare sletter, og dybe kløfter, herunder den berømte
Samariákløft i den vestlige del af øen.

Dette kort giver et hurtigt overblik over de vigtigste byer og transportårer og tjener som en praktisk guide for rejsende, der ønsker at udforske øens mangfoldige landskaber og kulturelle tilbud.