KretaRejser.dk

- den lille rejseguide til alt om ferie på Kreta !
Vej og klima på Kreta
Vejr & Klima

Vejr, klima og temperaturer..

Kreta har et yderst behageligt klima hele året rundt, og med sine mere end 300 skyfri dage om året har øen siden starten af 70´erne været et meget populært feriemål for danskere både sommer og vinter. Selv i januar og februar, der er de koldeste måneder på Kreta, kommer temperaturen sjældent under de 10-15 grader.
Den græske sommer er som oftest både lang og varm, og temperaturerne når ikke sjældent op over de 40 gr. Temperaturerne og det varme klima er ud over naturen nok blandt de mest tungvejende faktorer for de mange charterturister som hvert år besøger øen. 
Vinteren på Kreta er som oftest mild og lun mild. Temperaturerne ligger typisk på et gennemsnit omkring de 15-17 grader, og perioden fra oktober til december er typisk den periode hvor det meste af årets nedbør falder.
Regnen er dog sjældent så voldsom og langvarig at det på nogen måde forhindrer øens besøgende i at have en fantastisk ferie, i hvad der vil blive husket som værende "godt vejr".

KRETA Vejr & Temperaturer
Temperaturoversigt for Kreta
Selv om det som før nævnt er ret så sandsynligt at vejret vil være strålende når du lander på Kreta og der er al mulig grund til optimisme hvad det angår uanset hvornår på kalenderåret du holder ferie på øen, ja så kan du naturligvis komme ud for at vejret alligevel er “dårligt”.

Således bør du naturligvis altid sikre dig imod forskelligt vejrlig når du pakker din kuffert. Vi tør dog godt sige at hvis du rejser i den danske sommerferie periode (juni-juli) så er der næppe nogen grund til at medbringe din uldtrøje..

Nedenstående oversigt er årets gennemsnitlige temperaturer taget ud fra meterologiske data for byen Heraklion/Iráklion der ligger midt på den nordlige del af øen. Temperaturen kan godt svinge med 1-2 C. alt efter hvor på øen du opholder dig bla. grundet de tre forskellige bjergkæder der løber hen over øen.

De angivne temperaturer er ca. gennemsnitlige temperaturer men vi anbefaler altid at du tjekker de aktuelle vejr inde afrejse da vejret i disse år godt kan være en smule omskifteligt..
TEMPERATURER I LUFTEN
Januar

Februar

Marts

April

Maj

Juni

Juli

August

September

Oktober

November

December
14

16

17

20

24

27

30

30

27

25

21

17
TEMPERATURER I VANDET
Januar

Februar

Marts

April

Maj

Juni

Juli

August

September

Oktober

November

December
16

16

17

18

20

23

24

25

24

23

19

17
Temperatur og klima
Blæsevejr kan naturligvis forekomme på den skønne ø..