KretaRejser.dk

- alt om rejser til Kreta !
Chania
Chania

Chania

Chania er Kretas 2. største by, næst efter hovedbyen Heraklion, og den har ca. 50.000 indbyggere.
Byen Chania er omkranset af et, efter græske forhold, særdeles grønt og frugtbart landskab på den nordlige del af Kreta. Lidt længere inde i landskabet ligge de alpelignende bjerge, som er med hvid sne på toppen det meste af året.
De gmale gader i Chania bymidte
Den gamle del af Chania by er for en stor dels vedkommende fantastisk renoveret og således fremstår mange af byens huse i Venitiansk eller Tyrkisk stil på aller fornemste måde. Chania er virkeligt stedet for dem der søger de små og intime hoteller i en historisk by med masser af charme. Havneområdet er uden tvivl et af byens aller-største trækplastre. Selve havene afgrænses af Firkas-fæstningen, smukke bygninger og den lange charmerende mole som inviterer til slentreture både middag og aften.
Havnen i Chania
Seværdigheder og udflugter i Chania..
Havneområdet i Chania er blevet et rigtigt trækplaster med de mange tavernaer og restauranter, men såfremt man søger de bedste strande på Kreta bør man nok ikke gå efter selve Chania by, men søge lidt uden for byen, eks. på stranden Elafonissos.
Der er mange ting at se og opleve i Chania, bla. kan vi nævne Agios-Nikolaos kirken, Schiavo-bastionen eller Det Arkæologiske Museum med de flotte romerske gulvmosaikker. En anden storartet attraktion er Irini Kløften som på mange måder sagtens kan måle sig med den noget mere kendte Samaria kløft selv om den til dato endnu ikke er helt så besøgt. Irini kløften breder sig over en strækning på ca. 7 km og klippevæggene er flere steder mere end 200 m høje. Hvis du begiver dig ud på den lange vandre tur om sommeren vil du som oftest opleve at flodlejet er fuldstændig udtørret så husk rigeligt med drikkevand på turen.
En af de allerbedste måder at opleve Kreta og Chanie på er at booke en af de mange lokale guider der kan vise dig det du bare bør se som turist men måske også de lidt mere “hemmelige” ting, som den almindelige turist normalt ikke får at se. Vi booker altid vores lokalguide her igennem GetYourGuide.

Samaria kløften. 
Efter sigende skulle Samaria kløften på Kreta være europas 2. største af sin slags, og strækker sig over hele 16 km. Samaria kløften er et af Kretas allermest populære udflugtsmål for vandrelystne turister. Samtidigt er Samaria også en national park med et meget varieret plante- og dyreliv, og det er her du bla. kan opleve den specielle gedeart Kri Kri.
Chania Hotel
Booking.com
Chania kort